🇬🇧 Dit is de Britse inzending “Dizzy”.

🇬🇧 Dit is de Britse inzending “Dizzy”.

Het Verenigd Koninkrijk ziet het dit jaar groots op het Eurovisiesongfestival want de BBC selecteerde Olly Alexander intern om het land te vertegenwoordigen.

Olly Alexander is de frontman van de populaire band Years and Years en in mei zal hij onder zijn persoonlijke naam deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. Vandaag is het releaseday voor zijn lied Dizzy. Het lied is geschreven door Danny L Harle en Olly zelf. Deze nacht kwam het lied uit op de streamingdiensten en sinds deze ochtend is de videoclip te bekijken.

In de voormiddag is Olly aanwezig in de radiostudio’s van de BBC voor de eerste reacties op het lied. Vanavond is hij dan weer te gast in een speciale uitzending op BBC One Graham Meets Olly rond de klok van 23u40.


Het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisiesongfestival.

Het Verenigd Koninkrijk is één van de BIG5 en is dus rechtstreeks gekwalificeerd voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Deze gunstmaatregel voor omroepen die veel centjes neertellen voor het festival heeft het land nog geen deugd gedaan. Dit jaar mag het Verenigd Koninkrijk het Eurovisiesongfestival organiseren in Liverpool. Sam Ryder werd met Space Man tweede in Turijn maar doordat winnaar, Oekraïne het festival niet kan organiseren zit de organisatie bij het Verenigd Koninkrijk.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.