Albina Grčić wint Kroatische voorronde met “Tick-Tock “

Albina Grčić wint Kroatische voorronde met “Tick-Tock “

Eén land koos vanavond zijn kandidaten voor het Eurovisiesongfestival. Die eer viel te beurt aan het Balkanland Kroatië.

Vanuit Marino Cvetković Sports Hall in Opatija werd deze avond de finale gehouden van Dora 2021. Veertien kandidaten stonden aan de start, waaronder twee oud-deelnemers van het Eurovisiesongfestival. Een vakjury en de kijkers beslisten samen wie het land mag vertegenwoordigen op het festival in Rotterdam.

Met 148 punten ging de winst naar Albina Grčić. Zij zong het nummer Tick-Tock en kon zowel de vakjury als de kijkers overtuigen. De tweede plaats was voor Nina Kraljic (ESC 2016) en haar groep. Mia Negovetić sluit de top drie af met het nummer She’s Like a Dream.

Resultaten Dora 2021

 1. Albina Grčić – Tick-Tock (198)
 2. Alkonost of Balkan (Nina Kraljić) – Rijeka (145)
 3. Mia Negovetić – She’s Like a Dream (119)
 4. Filip Rudan – Blind (118)
 5. Cambi – Zaljubljen (118)
 6. ToMa – Ocean of Love (103)
 7. Bernarda Brunović – Colors (99)
 8. Tony Cetinski and Kiki Rahimovski – Zapjevaj, sloboda je! (77)
 9. Ella Orešković – Come This Way (52)
 10. Eric Vidović – Reci mi (43)
 11. Ashley Colburn and Bojan Jambrošić – Share The Love (43)
 12. Beta Sudar – Ma zamisli (15)
 13. Brigita Vuco – Noći pijane (15)
 14. Sandi Cenov – Kriv (12)

Albina Grčić mag Kroatië vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival op dinsdag 18 mei 2021.

Kroatië op het Eurovisiesongfestival.

Het Balkanland Kroatië neemt sinds 1993 deel aan het Eurovisiesongfestival maar kon nog nooit het festival winnen. Op het festival in 1996 en 1999 was men er het dichtst bij met een vierde plaats. In Rotterdam ging het veel minder voor Kroatië. Het land werd vertegenwoordigd door Albina met zijn nummer Tick-Tock. Met een elfde plaats slaagde zij er niet in om een plaatsje te bemachtigen voor de finale. Het is het derde jaar op rij dat Kroatië er niet in slaagt om de finale van het festival te bereiken.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.