Noorwegen| Resultaten vijfde halve finale Melodi Grand Prix.

Noorwegen| Resultaten vijfde halve finale Melodi Grand Prix.

Vanuit de H3 Arena in Fornebu presenteerden Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase en Kåre Magnus Bergh de vijfde halve finale van Melodi Grand Prix 2021. Aan de start stonden vier kandidaten.

De vier kandidaten streden voor het ene ticket dat recht had tot een plek in de finale van de wedstrijd, op zaterdag 20 februari 2021.

Resultaten vijfde halve finale Melodi Grand Prix 2021

  1. Imerika – I can’t scape
  2. River – Coming home
    TuVeia – Bli med meg på gar’n
    Ane.Fin – Walking In My Sleep

Met de winst van Imerika deze avond kennen we bijna alle kandidaten die zullen deelnemen aan de finale van Melodi Grand Prix op zaterdag 20 februari. Maandagavond nemen alle kandidaten die de finale nog niet hebben kunnen bereiken het tegen elkaar op voor het laatste finaleticket.

Gekwalificeerd voor de finale

Noorwegen op het Eurovisiesongfestival.

In 1960 maakte de Noorse openbare omroep NRK zijn debuut op het Eurovisiesongfestival. Met bijna zestig deelnames kon Noorwegen er drie van winnen. De eerste overwinning dateert van 1985 met het duo Bobbysocks. Tien jaar later was het opnieuw een Noorse overwinning op het festival met het klassieke Secret Garden maar de grootste overwinning kwam er in 2009. In dat jaar werd het land vertegenwoordigd door Alexander Rybak en zijn nummer Fairytale. Op het vorige Eurovisiesongfestival, in Rotterdam werd Noorwegen vertegenwoordigd door TIX. Zijn Fallen Angel kreeg 75 punten en eindigden op een 18e plaats.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.