12 punten voor Hooverphonic uit België.

12 punten voor Hooverphonic uit België.

Land| België
Kandidaat| Hooverphonic
Lied| Release Me
Tekst & Muziek| Alex Callier en Luca Chiaravalli

Onze reeks The Road to…, waarin we alle kandidaten voor het Eurovisiesongfestival voorstellen komt er door de afgelasting van het festival dit jaar niet. Om toch de kandidaten wat te eren is er vanaf zondag 5 april de reeks 12 punten voor… We gaan dit in alfabetische volgorde doen en we zijn aanbeland bij België.

In België is het elk jaar de gewoonte dat één van de twee openbare omroepen mag beslissen wie het land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Voor het selecteren van de kandidaat van 2020 was het de beurt aan de Vlaamse VRT. Zij kozen intern voor de band Hooverphonic. Op 1 oktober, als allereerste omroep maakte zij hun kandidaat bekend. Voor het liedje Release Me was het wel wachten tot maandag 17 februari. 

Hooverphonic is een populaire band in België. Sinds 1995 is men actief en staat bekend om zijn liedjes in de  Trip hop-, Elektronicastijl. De band bestaat uit Alex Callier, Raymond Geerts en Luka Cruysberghs als frontzangeres. Hooverphonic is internationaal bekend en scoorde heel wat hits met o.a. Mad About YouVinegar & Salt en The night before

De VRT koos in 2019 om de band te selecteren voor het Eurovisiesongfestival 2020 maar door de afgelasting vielen deze plannen in het water. In samenspraak met de Waalse omroep RTBF werd beslist dat de VRT de kandidaat voor het festival 2021 mag selecteren. Hooverphonic stemde ermee in en zal een nieuw nummer maken voor volgend jaar.

Elke dag stellen wij een kandidaat voor die zou deel hebben genomen aan het Eurovisiesongfestival 2020:
Albanië · Armenië · Australië · Azerbeidzjan · België · Bulgarije · Cyprus · Denemarken · Duitsland · Estland · Finland · Frankrijk · Georgië · Griekenland · Ierland · IJsland · Israël · Italië · Kroatië · Letland · Litouwen · Malta · Moldavië · Nederland · Noord-Macedonië · Noorwegen · Oekraïne · Oostenrijk · Polen · Portugal · Roemenië · Rusland · San Marino · Servië · Slovenië · Spanje · Tsjechië · Verenigd Koninkrijk · Wit-Rusland · Zweden · Zwitserland

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.