12 punten voor Diodato uit Italië.

12 punten voor Diodato uit Italië.

Land| Italië
Kandidaat| Diodato
Lied| Fai rumore
Tekst & Muziek| Diodato & Edwyn Roberts

Onze reeks The Road to…, waarin we alle kandidaten voor het Eurovisiesongfestival voorstellen komt er door de afgelasting van het festival dit jaar niet. Om toch de kandidaten wat te eren is er vanaf zondag 5 april de reeks 12 punten voor… We gaan dit in alfabetische volgorde doen en we zijn aanbeland bij Italië.

Goede gewoonten zijn er om in ere te houden en zo denken de Italianen met hun SanRemo festival. In de eerste week van februari was het weer die tijd van het jaar waarin het Italiaanse lied centraal stond. In de nacht van zaterdag op zondag 10 februari werd de zanger Diodato de winnaar van de avond. Met zijn nummer Fai rumore kreeg hij 13,40% van de stemmen achter zich. Door zijn overwinning op het SanRemo festival kreeg de zanger de kans om Italië te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Elke dagen na zijn overwinning werd Diodato door de Italiaanse omroep RAI als officiële kandidaat voor het Eurovisiesongfestival voorgesteld.

Antonio Diodato, treedt op onder zijn familienaam Diodato is een laatbloeier in de Italiaanse showbizz. In 2013 bracht de zanger zijn eerste studioalbum E forse sono pazzo uit. Een jaar later kwam de grote doorbraak door zijn deelname aan het SanRemo festival en de winst op de MTV Italian Music Awards. Later bracht de zanger ook nog een tweede album uit. In het voorjaar van 2020 nam de zanger opnieuw deel aan het SanRemo festival en kon deze keer wel winnen en werd geselecteerd om Italië te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Door de coronacrisis werd het festival afgelast. De Italiaanse omroep RAI heeft nog niet laten weten of ze een kandidaat zullen sturen naar het Eurovisiesongfestival in 2021.

Elke dag stellen wij een kandidaat voor die zou deel hebben genomen aan het Eurovisiesongfestival 2020:
Albanië · Armenië · Australië · Azerbeidzjan · België · Bulgarije · Cyprus · Denemarken · Duitsland · Estland · Finland · Frankrijk · Georgië · Griekenland · Ierland · IJsland · Israël · Italië · Kroatië · Letland · Litouwen · Malta · Moldavië · Nederland · Noord-Macedonië · Noorwegen · Oekraïne · Oostenrijk · Polen · Portugal · Roemenië · Rusland · San Marino · Servië · Slovenië · Spanje · Tsjechië · Verenigd Koninkrijk · Wit-Rusland · Zweden · Zwitserland

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.