Wie volgt SuRie op in het Verenigd Koninkrijk?

Het weekend start vanavond in het Verenigd Koninkrijk. De nationale omroep van het land BBC organiseert vanavond de finale van Eurovision: You Decide. Het is het vierde jaar op rij dat de omroep zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival kiest via de wedstrijd maar vanavond zal het concept volledig anders zijn. De BBC zocht samen met een vakjury en leden van de OGAE zes kandidaten die vanavond mogen optreden. BBC zocht afzonderlijk naar nummers en daar werden er drie gekozen. 
De finale van Eurovision: You Decide zal vanavond bestaan uit twee rondes. In de eerste ronde, de duelronde brengen twee artiesten hetzelfde nummer in een andere stijl. Het beste nummer, de winnaar van elk duel gaat naar de volgende ronde.
Duel 01:
Michael Rice – Bigger than Us
Holly Tandy – Bigger than Us
Duel 02:
Jordan Clarke – Freaks
MAID – Freaks
Duel 03:
Kerrie-Anne – Sweet Lies
Anisa – Sweet Lies
Mel Giedroyc en Måns Zelmerlöw (ESC 2015) mogen de wedstrijd presenteren vanuit Dock10 in Salford vanaf 20u30. Wie de uitzending wil bekijken kan terecht op BBC Two of via de livestream.
Het Verenigd Koninkrijk is lid van de BIG5 en daarom mag de winnaar van Eurovision: You Decide rechtstreeks aantreden in de finale van het Eurovisiesongfestival. Sinds 1957 neemt het land deel aan het festival en kon in al die jaren het festival vijfmaal winnen. Maar de laatste jaren gaat het niet zo goed met het land op het Eurovisiesongfestival. Op het Eurovisiesongfestival in 2003 kon het land voor het eerst niet verder komen dan een laatste plaats en ook in 2008 en 2010 kwam het land niet verder. In Lissabon werd het land vertegenwoordigd door SuRie. Met haar nummer Storm kon ze niet verder geraken dan een vierentwintigste plaats met amper 48 punten.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.