Wie volgt Laura Rizzotto op in Letland?

Vier landen kiezen vanavond hun kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. Eén van hen zal uit Letland komen. De nationale omroep van het land organiseert de finale van Supernova 2019. Acht kandidaten werden geselecteerd uit twee halve finales. Deze kandidaten strijden vanavond voor het ticket richting Tel Aviv. De winnaar wordt gekozen door een combinatie van vakjury, kijker, internet en de luistercijfers van Spotify. Supernova is de enige wedstrijd in Europa die rekening houdt met de luistercijfers van Spotify.
Startvolgorde finale
01. Markus Riva – You Make Me So Crazy
02. Edgars Kreilis – Cherry Absinthe
03. Aivo Oskis – Somebody’s Got My Lover
04. Double Faced Eels – Fire
05. Dziļi Violets feat. Kozmens – Tautasdziesma
06. Laime Pilnīga – Awe
07. Samanta Tīna – Cutting the Wire
08. Carousel – That Night
Dagmar Legant en Ketija Schoenberg presenteren vanaf 20u25 de finale van Supernova 2019. De uitzending is volledig live te volgen via de livestream van de zender.
Letland is redelijk laat aangetreden op het Eurovisiesongfestival maar miste zijn debuut absoluut niet. In 2000 werden ze namelijk derde met de band Brainstorm. Twee jaar later was het raak voor het land toen Marie N het land zijn eerste en voorlopig enige overwinning schonk op het Eurovisiesongfestival. De laatste jaren gaat het veel minder met het land op het festival. Laura Rizzotto kon in Lissabon niet de finale van het Eurovisiesongfestival halen met Funny Girl.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.