Volgende week| 30/01-05/02

Volgende week| 30/01-05/02

Afgelopen week was het een rustige week. Geen enkele nieuwe kandidaat of lied werden voorgesteld maar dat is stilte voor de storm… Want er staat een drukke week op de planning.

Maandag 30 januari 2023

Morgenavond staat de Tsjechische voorronde op het programma. ESCZ 2023 telt vijf kandidaten en morgenavond worden de liedjes voorgesteld tijdens een speciale uitzending. Na deze uitzending gaan de stemlijnen open en pas op 7 februari kennen we de winnaar.

Dinsdag 31 januari 2023

Dinsdagavond staat de eerste belangrijke afspraak op het programma. Die avond wordt namelijk de loting van de halve finales gehouden. Ook de landen van de big5 weten welke halve finale ze zullen moeten uitzenden en in welke halve finale er kan gestemd worden. De loting zal starten om 20u00 en zal gepresenteerd worden door AJ Odudu en Rylan. Rylan is commentator van de BBC voor de halve finales van het Eurovisiesongfestival sinds 2018.

Maar dinsdagavond start ook Benidorm Fest 2023. Via deze wedstrijd zal Spanje bepalen wie het land mag vertegenwoordigen in Liverpool. Dinsdag staat de eerste halve finale op de planning, donderdag volgt de tweede en zaterdag zal de finale volgen.

Vrijdag 03 februari 2023

Vrijdag wordt de eerste drukke avond van het weekend. In Malta staat de vierde voorronde op de planning. Maar het is vooral uitkijken naar de Ierse voorronde. RTE heeft zes kandidaten geselecteerd en tijdens The Late Late Show zal bepaald worden wie het land mag vertegenwoordigen in Liverpool.

Zaterdag 04 februari 2023

Op zaterdagavond is het tijd voor verschillende voorrondes. In Litouwen is men aanbeland bij de halve finales. Melodifestivalen in Zweden start met de eerste zeven kandidaten en ook in Letland vindt de halve finale van Supernova plaats.

Maar zaterdag is het vooral uitkijken naar de voorrondes in Noorwegen en Spanje. Beide landen maken namelijk hun keuze voor Liverpool. En dat is niet het enige want ook JOKER OUT!, de band die Slovenië zal vertegenwoordigen met Carpe Diem zal hun lied voorstellen.

Share

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.