🇪🇸 Eén van deze achttien artiesten treedt in de voetsporen van Chanel.

🇪🇸 Eén van deze achttien artiesten treedt in de voetsporen van Chanel.

RTVE, de Spaanse openbare omroep heeft de deelnemerslijst van Benidorm Fest 2023 bekend gemaakt.

Achttien kandidaten zijn geselecteerd om deel te nemen aan de wedstrijd. Het is een mix geworden van onbekenden en bekende artiesten. Maar één ding staat vast de winnaar van Benidorm Fest 2023 mag Spanje vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool.

Deelnemerslijst Benidorm Fest 2023

 1. Agoney
 2. E’Femme
 3. Fusa Nocta
 4. Blanca Paloma
 5. Aritz Arén
 6. Rakky
 7. Alfred García
 8. Sofía Martín
 9. Alice Wonder
 10. Famous
 11. Megara
 12. Vicco
 13. Twin Melody
 14. José Otero
 15. Karmento
 16. Sharonne
 17. Meler
 18. Siderland

In het lijstje van deelnemers zien we enkele bekende namen. Alfred Garcia vertegenwoordigde Spanje op het Eurovisiesongfestival 2018 samen met Amaya en het lied Tu Canción. Famous, Agoney en Blanca Paloma deden de afgelopen jaren al een gooi naar deelname aan het Eurovisiesongfestival maar strandden toen in de voorronde.

Komende zaterdag, 29 oktober is er een speciaal programma op TVE om de kandidaten officieel voor te stellen. Julia Varela presenteert de show. De finale van Benidorm Fest staat gepland voor zaterdag 4 februari.

Spanje op het Eurovisiesongfestival

Vanaf 1961 neemt Spanje onafgebroken deel aan het Eurovisiesongfestival en kon het festival winnen in 1968 met het lied La, la, la gezongen door Massiel en een jaar later met Salomé’s Vivo Vantando. Sinds 1999 is Spanje een van ‘BIG Five’ landen en is het hiermee rechtstreeks gekwalificeerd voor de finale van het Eurovisiesongfestival.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.