Vandaag| donderdag 29 februari 2024.

Vandaag| donderdag 29 februari 2024.

Vergeet super saterday want hier is super thursday! Vandaag maken we kennis met de inzendingen van Cyprus, Nederland en Zwitserland. In Servië is men dan weer aanbeland bij de tweede halve finale.

Tijdschema

11u00 🇨🇭 Bekendmaking kandidaat + lied
16u55 🇳🇱 Bekendmaking lied “Europapa”

17u00 🇨🇾 Bekendmaking lied “Liar”
21u00 – 23u30 🇷🇸 Pesma za Evroviziju (tweede halve finale)

11u00 🇨🇭 Bekendmaking kandidaat + lied

We missen nog enkele artiesten voor het Eurovisiesongfestival en vandaag maken we kennis met kandidaat 29. De Zwitserse openbare omroep RTS roept rond 11u00 de pers bijeen om bekend te maken wie het land zal vertegenwoordigen op het komende Eurovisiesongfestival. Niet enkel de artiest zal bekend worden gemaakt maar ook het lied zal in première gaan.

In de wandelgangen is er te horen dat de 24 jarige artiest Nemo het land zal vertegenwoordigen met het lied The Club. De omroep heeft hier nog niet formeel op gereageerd.

16u55 🇳🇱 Bekendmaking lied “Europapa”

Begin december maakte AVROTROS bekend dat Nederland zal vertegenwoordigd worden door Joost Klein. Toch was het nog wachten tot vandaag eer zijn inzending voor het Eurovisiesongfestival bekend zou worden. In de late namiddag is er een speciale uitzending van De Avondshow met Arjen Lubach. Hierin zal het lied Europapa in première gaan.

17u00 🇨🇾 Bekendmaking lied “Liar”

Al sinds 25 september kennen we de artiest die Cyprus zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Toch was het wachten tot vandaag eer haar lied Liar in première gaat. Om 17u00 zal het lied te beluisteren zijn via de website van CyBC, een uur later zal het nummer ook te vinden zijn op YouTube.

21u00 – 23u30 🇷🇸 Pesma za Evroviziju (tweede halve finale)

SHOWVERLOOP

Deze week kiest Servië zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. Deze avond is er de tweede halve finale met 14 artiesten. Een vakjury (50%) mag samen met de kijkers (50%) de acht finalisten van de avond beslissen.

STARTVOLGORDE
 1. Nadia – Sudari
 2. Hydrogen – Nemoguća Misija
 3. Iva Lorens – Dom
 4. Zejna – Najbolja
 5. Filip Baloš – Duga Je Noć
 6. Nemanja Radošević – Jutra Bez Tebe
 7. Yanx – Kolo
 8. Kat Dosa – Tajni Začin
 9. Džordži – Luna Park
 10. Dušan Kurtić – Zbog Tebe Živim
 11. Teya Dora – Ramonda
 12. Konstrakta – Novo, Bolje
 13. Milan Bujaković – Moje-Tvoje
 14. Durlanski – Muzika

De tweede halve finale wordt gepresenteerd door Dragana Kosjerina en Slaven Došlo en start om 21u00 en is te volgen via de livestream van RTS1.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.