Vandaag: Bekendmaking kandidaat Tsjechië.

Het is een drukke maandag vandaag. Naast de loting van de halve finales kennen we ook de artiesten die Tsjechië en Spanje zullen vertegenwoordigen in Lissabon. De Tsjechische omroep CT veranderde dit jaar zijn selectieprocedure drastisch. Er werd een open selectie gehouden waarbij er vijf kandidaten geselecteerd werden. Deze vijf kandidaten werden beoordeeld door een internationale jury waarbij Mikolas Josef met het nummer Lie to Me als overwinnaar uit de bus komt. Vandaag worden de resultaten bekend gemaakt door de online stemronde en zo kennen we ook de winnaar. 

De kandidaten:
Mikolas Josef – Lie To Me
Debbi – High On Love
Doctor Victor – Stand UP
Eddie Stoilow – We Rule This World
Eva Burešová – Fly
Pavel Callta – Never Forget
De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het avondnieuws van de omroep. Deze start om 19 uur. De bekendmaking zou volgen tussen 19u15 en 19u30.
Tsjechië is één van de jongste leden van het Eurovisiesongfestival. Hun debuut dateert van 2007 maar toch nam het nog maar zes keer deel. Echt goed scoren deed het land nog niet op het festival. Enkel in 2016, toen het Gabriela Gunčíková naar Stockholm stuurde werd er een plaatsje veroverd in de finale. Daar eindigde I Stand op een 25e plaats. Vorig jaar werd er opnieuw geen finaleplaats veroverd voor Tsjechië. Het land strandde op een dertiende plaats in de eerste halve finale met My Turn.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.