Vanavond: Gala Eurovisión in Spanje.

In Spanje loopt momenteel elke maandagavond het populaire Operación Triunfo op het scherm. Volgende week is er de finale maar vanavond is er een speciale uitzending van de show. Via Operación Triunfo: Gala Eurovisión zal de Spaanse kijker vanavond beslissen wie het land mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in buurland Portugal. De keuze zal enkel gemaakt worden door de kijkers van het programma en via twee stemrondes. In de eerste stemronde brengen de kandidaten negen nummers. Sommige kandidaten zal je vanavond twee tot drie keer aan het werk zien en dat in verschillende nummers. In die eerste stemronde zal de drie beste bijdragen geselecteerd worden voor de superfinale. In de tweede stemronde zal de drie overgebleven bijdragen strijden voor het Spaanse ticket richting Lissabon. Tijdens de uitzending zal elke bijdrage ook van een jurycommentaar voorzien worden. Hoewel ze geen stemrecht hebben zullen vier personen wel alle bijdragen beoordelen. In de jury zit Victor Escudero (editor van eurovision.tv), Luísa Sobral (zus van Eurovisiesongfestivalwinnaar 2017), Julia Varela (commentator voor Spanje op het Eurovisiesongfestival) en Manuel Martos (muzikant).
De kandidaten:
Aitana – Arde
Alfred – Que nos sigan las luces
Amaia – Al cantar
Ana Guerra – El remedio
Miriam – Lejos de tu piel
Agoney & Miriam – Magia
Aitana & Ana Guerra – Lo malo
Alfred & Amaia – Tu canción
Aitana, Alfred, Amaia, Ana Guerra & Miriam – Camina
De uitzending van Operación Triunfo: Gala Eurovisión zal opgeleukt worden door bijdragen van Luísa Sobral, Conchita Wurst (ESC 2014) en J Balvin. Operación Triunfo: Gala Eurovisión wordt gepresenteerd door Roberto Leal vanuit de studio’s van Terrassa, Barcelona in Catalonië. Wie de uitzending wil bekijken kan vanaf 22u30 terecht op de Spaanse zender TVE en deze livestream.
Spanje is één van de BIG5-leden en mag dus rechtstreeks aantreden aan de finale van het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Hun eerste inzending dateert van 1961 en sindsdien heeft het land tweemaal het festival weten te winnen. De eerste keer was in 1968 en de tweede overwinning volgende een jaar later. Vorig jaar hadden de Spanjaarden geen reden tot feest want Manel Navarro eindigde op een laatste plaats met Do It for Your Lover.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.