Vanavond| Vierde voorronde Melodi Grand Prix.

Vanavond| Vierde voorronde Melodi Grand Prix.

Melodi Grand Prix 2020 is vanavond toe aan zijn vierde voorronde met vier nieuwe kandidaten. Alle kandidaten zijn afkomstig uit het westen van het land.
De voorrondes van Melodi Grand Prix verlopen in twee fases. In de eerste fase brengen de vier kandidaten hun nummer in de vorm van een duel. De beste van elk duel gaat door naar het finale duel. Via online stemronde wordt er beslist wie de winnaar van de avond wordt. Hij/zij zal is dan rechtstreeks gekwalificeerd voor de finale. Wie welk duel vormt wordt in het begin van de uitzending gekozen.
Kandidaten vierde voorronde Melodi Grand Prix.

Hege Bjerk – Pang
Magnus Bokn – Over
Nordic Tenors – In This Special Place
Oda Loves You – Love Who We Love
Door op de titels te klikken kan je het nummer beluisteren.
Hoe te bekijken?
 
Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave en Ronny Brede Aase presenteren vanavond de derde voorronde vanuit de H3 Arena in Fornebu. De show start om 19u50 en is live te volgen via de livestream van NRK.

Noorwegen op het Eurovisiesongfestival.

In 1960 maakte de Noorse openbare omroep NRK zijn debuut op het Eurovisiesongfestival. Met bijna zestig deelnames kon Noorwegen er drie van winnen. De eerste overwinning dateert van 1985 met het duo Bobbysocks. Tien jaar later was het opnieuw een Noorse overwinning op het festival met het klassieke Secret Garden maar de grootste overwinning kwam er in 2009. In dat jaar werd het land vertegenwoordigd door Alexander Rybak en zijn nummer Fairytale. Op het vorige Eurovisiesongfestival, in Tel Aviv kon KEiiNO de meeste stemmen behalen bij de kijkers voor hun nummer Spirit in the sky. Helaas voor de Noren volgden de vakjury niet het advies van de kijkers en hierdoor strandde het trio op een 6e plaats.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.