Vanavond| Tweede halve finale Festivali i Këngës.

Gisteravond werd in de Pallati i Kongreseve in Tirana de eerste halve finale gehouden van Festivali i Këngës. Tien kandidaten brachten hun nummer en de vakjury koos de beste vijf kandidaten. Vanavond wordt het nog eens opnieuw gedaan in de tweede halve finale.
Kandidaten tweede halve finale Festivali i Këngës.
01. Kastro Zizo – Asaj
02. Tiri Gjoci – Me gotën bosh
03. Olta Boka – Botë për dy
04. Era Rusi – Eja merre
05. Wendi Mancaku – Ende
06. Robert Berisha – Ajo nuk është unë
07. Gena – Shqiponja e lirë
08. Eli Fara & Stresi – Bohem
09. Arilena Ara – Shaj
10. Valon Shehu – Kutia e Pandorës
Welke vijf artiesten er naar de finale gaan worden gekozen door een vakjury. 
Hoe te bekijken?
De eerste halve finale van Festivali i Këngës wordt gepresenteerd door Alketa Vejsiu en start rond 20u30 op RTSH1. Mensen die beschikken over een schotelantenne kunnen deze zender ontvangen. Via de website RTSH1 kan je de uitzending ook volgen (klik hier).

Albanië op het Eurovisiesongfestival

Naar Balkannormen maakte Albanië zijn debuut laat op het Eurovisiesongfestival. Terwijl buurlanden zoals Griekenland en de ex-Joegoslavische landen al deelnamen sinds de jaren ’70 kwam het debuut pas in 2004. Het werd met een zevende plaats wel een sterk debuut. Het beste resultaat van Albanië werd behaald in 2012 toen Rona Nishliu de ene hoge noot na de andere zong met haar nummer Suus. In Tel Aviv werd Albanië vertegenwoordigd door Jonida Maliqi. Met haar inzending Ktheju tokës behaalde ze een zeventiende plaats.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.