Tien kandidaten EMA 2020 bekend.

In Slovenië heeft de nationale omroep RTVSLO de kandidaten bekend gemaakt die zullen deelnemen aan de finale van EMA 2020. Die finale zal plaatsvinden op 22 februari en er nemen 12 kandidaten deel. Twee van de twaalf kandidaten zijn afkomstig uit een wedstrijd voor jonge artiesten. De resterende tien kandidaten zijn gekozen door een drie koppige vakjury. In totaal kreeg RTVSLO 74 inzendingen binnen voor EMA 2020.
Kandidaten EMA 2020
Ana Soklič – Voda
Božidar Wolfand – Wolf maybe someday
Gaja Prestor – Verjamem vase
Imset – Femme Fatale
Inmate – The salt
Klara Jazbec – Stop the world
Lina Kuduzović – Man like U
Manca Berlec – Večnost
Simon Vadnjal – Nisi sam
Tinkara Kovač – Forever
Bij de beste tien kandidaten zien we de naam van Tinkara Kovač staan. Zij vertegenwoordigde Slovenië op het Eurovisiesongfestival in 2014 met Round and round.  Ook Lina Kuduzović is een bekende naam. Zij vertegenwoordigde het land in 2015 op het junior Eurovisiesongfestival. De resterende twee kandidaten worden gekozen op 18 januari.

Slovenië op het Eurovisiesongfestival.

Het land in de Balkan, Slovenië neemt sinds 1993 deel aan het Eurovisiesongfestival. In totaal nam het vijfentwintig keer deel aan het festival. Het beste resultaat van Slovenië werd in 1995 en 2001 behaald met een zevende plaats. In Tel Aviv kon Slovenië voor de tweede jaar op rij de finale van het Eurovisiesongfestival bereiken. Zala Kralj & Gašper Šantl behaalde een vijftiende plaats met Sebi.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.