Vanavond 🇦🇱| Finale Festivali i Këngës 2022.

Vanavond 🇦🇱| Finale Festivali i Këngës 2022.

In Albanië is het vanavond terug tijd voor de finale van Festivali i Këngës, de zestigste editie al. Via dit muziekprogramma kiest het land zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival in Turijn.

Vanavond is er de finale met zeventien kandidaten. De 17 artiesten brengen hun nummer live en ze worden beoordeeld door een vakjury. Deze vakjury zal 100% van het resultaat bepalen. In de vakjury zitten Anxhela Peristeri (ESC 2021), Agim Doçi, Anxhela Faber, Osman Mula, Rozana Radi, Olsa Toqi en Olti Curri.

Kandidaten 60e Festivali i Këngës

Alle drie de shows worden gepresenteerd door Ardit Gjebrea, Jonida Maliqi, Xhemi Shehu, Klevi Kadilli en Isli Islami. De finale is te bekijken via de livestream van RTSH vanaf 21u00.

Albanië op het Eurovisiesongfestival

Naar Balkannormen maakte Albanië zijn debuut laat op het Eurovisiesongfestival. Terwijl buurlanden zoals Griekenland en de ex-Joegoslavische landen al deelnamen sinds de jaren ’70 kwam het debuut pas in 2004. Het werd met een zevende plaats wel een sterk debuut. Het beste resultaat van Albanië werd behaald in 2012 toen Rona Nishliu de ene hoge noot na de andere zong met haar nummer Suus. In Rotterdam werd Albanië vertegenwoordigt door Anxhela Peristeri en het nummer Karma. Anxhela kon doorstoten naar de finale en werd daar 21e met 57 punten.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.