🇦🇱 Ronela Hajati met “Sekret” naar Turijn.

🇦🇱 Ronela Hajati met “Sekret” naar Turijn.

We hebben een derde liedje voor het Eurovisiesongfestival in Turijn. Deze avond vond in Tirana de 60e editie van Festivali i Këngës plaats en de winnaar mag Albanië vertegenwoordigen in Turijn.

Tijdens de finale namen er 17 kandidaten deel aan de wedstrijd. Enkel een vakjury had het recht om te beslissen wie de wedstrijd won. Ronela Hajati kon de wedstrijd winnen met haar nummer Sekret.

Resultaten 60e Festivali i Këngës

  1. Ronela Hajati – Sekret
  2. Alban Ramosaj – Theje
  3. Eldis Arrnjeti – Refuzoj
  4. Rezarta Smaja – E jemja nuse

Enkel de top vier werd bekend gemaakt. De andere kandidaten die deelnamen aan de wedstrijd:

Ronela Hajati zal Sekret zingen tijdens één van de twee halve finales van het Eurovisiesongfestival. Het festival in Turijn staat gepland op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei 2022.

Albanië op het Eurovisiesongfestival

Naar Balkannormen maakte Albanië zijn debuut laat op het Eurovisiesongfestival. Terwijl buurlanden zoals Griekenland en de ex-Joegoslavische landen al deelnamen sinds de jaren ’70 kwam het debuut pas in 2004. Het werd met een zevende plaats wel een sterk debuut. Het beste resultaat van Albanië werd behaald in 2012 toen Rona Nishliu de ene hoge noot na de andere zong met haar nummer Suus. In Rotterdam werd Albanië vertegenwoordigt door Anxhela Peristeri en het nummer Karma. Anxhela kon doorstoten naar de finale en werd daar 21e met 57 punten.

Bron: RTSH | Foto: RTSH

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.