Vanavond| Finale Eurovision France, c’est vous qui décidez!.

Vanavond| Finale Eurovision France, c’est vous qui décidez!.

Het eerste land van de BIG5 dat zijn kandidaat en nummer kiest is dit jaar Frankrijk. Vorig jaar werd de inzending intern gekozen maar voor dit jaar kiest men voor een grote wedstrijd met twaalf kandidaten.

De Franse vertegenwoordiger voor het Eurovisiesongfestival 2021 zal gekozen worden via twee stemrondes. In de eerste ronde zullen de zeven beste kandidaten geselecteerd worden door alleen de kijkers. De vakjury kan een achtste kandidaat aan het lijstje toevoegen. Die zeven of acht kandidaten gaan door naar de tweede stemronde, de superfinale. In die superfinale zal de winnaar gekozen worden door de kijkers (50%) en de vakjury (50%).

Kandidaten Eurovision France, c’est vous qui décidez!

De vakjury bestaat dit jaar uit: Amir (ESC 2016), Michèle Bernier, Agustín Galiana, Jean-Paul Gaultier, Élodie Gossuin, Duncan Laurence (ESC 2019), André Manoukian, Marie Myriam (ESC 1977) en Natasha St-Pier (ESC 2021).

Eurovision France, c’est vous qui décidez! wordt gepresenteerd door Stéphane Bern en Laurence Boccolini vanuit de televisiestudio’s van France Télévision in Parijs. Wie de uitzending wil volgen moet afstemmen op France 2 of TV5Monde vanaf 21u05.

Frankrijk op het Eurovisiesongfestival.

Frankrijk was één van de zeven landen die zijn debuut maakte op het allereerste Eurovisiesongfestival in 1956. Enkel in 1974 en 1982 was het land er niet bij. In totaal kon het land vijfmaal het songfestival winnen met de laatste overwinning in 1977. In Tel Aviv werd Frankrijk vertegenwoordigd door Bilal Hassani. Zijn inzending Roi werd zestiende met 105 punten. In 2020 zou Tom Leeb het land vertegenwoordigen op het festival maar door de coronacrisis werd dit afgelast. Later is gebleken dat hij het land niet zal vertegenwoordigen in 2021.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.