Inzending Moldavië bekend op 8 maart 2021.

Inzending Moldavië bekend op 8 maart 2021.

De publieke omroep van Moldavië, TRM heeft officieel bekend gemaakt dat Natalia Gordienko het land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Het nieuws werd deze zomer door de zangeres al bekend gemaakt maar is dus nu pas officieel bevestigd omdat TRM de mogelijkheid wou onderzoeken om een nationale voorronde te organiseren. Die nationale voorronde werd van tafel geveegd door de coronamaatregelen van het land.

Natalia Gordienko blijft dus de Moldavische kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2021. Op dit moment is ze met haar team volop bezig met haar inzending voor het festival. Het nummer zal bekend worden gemaakt op maandag 8 maart. Een exact moment of tijdens welk programma is nog niet bekend.

Moldavië op het Eurovisiesongfestival.

Moldavië maakte zijn debuut op het Eurovisiesongfestival 2005 in Kiev. Sindsdien nam het land elk jaar deel. Met een zesde plaats werd het debuut redelijk succesvol. Het beste resultaat van Moldavië werd in 2017 behaald, toen het festival opnieuw neerstreek in Kiev. SunStroke Project behaalde een derde plaats met Hey Mamma!.

Foto: NG

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.