Vanavond| Finale EMA in Slovenië.

Vanavond| Finale EMA in Slovenië.

Net als Oekraïne kiest Slovenië vanavond zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. De vakjury selecteerde tien kandidaten die rechtstreeks mochten deelnemen aan de finale van EMA. Twee andere kandidaten werden gekozen door de kijkers.

Vanavond verloopt de finale van EMA in twee delen. In het eerste deel brengen de twaalf kandidaten hun nummer voor het Eurovisiesongfestival. Een vakjury zal de twee beste kandidaten selecteren voor de superfinale. In deze superfinale brengen de twee kandidaten hun nummer opnieuw. De winnaar wordt gekozen door de kijkers.

Kandidaten finale EMA 2020

 1. Simon Vadnjal – Nisi sam
 2. Saška – Še kar lovim tvoj nasmeh
 3. Gaja Prestor – Verjamem vase
 4. Ana Soklič – Voda
 5. INMATE – The Salt
 6. Manca Berlec – Večnost
 7. Tinkara Kovač – Forever
 8. Božidar Wolfand – Maybe Someday
 9. Parvani Violet – Cupid
 10. Klara Jazbec – Stop the World
 11. Imset – Femme Fatale
 12. Lina Kuduzović – Man Like U

Als zevende vanavond treedt Tinkara Kovač aan. Zij vertegenwoordigde met Round and Round het land op het Eurovisiesongfestival in 2014. Lina Kuduzović werd dan weer derde op het junior Eurovisiesongfestival in 2015.

De Show

EMA 2020 wordt live uitgezonden vanuit Studio 1 in de televisiestudio’s van RTVSLO. De finale start om 20u05 en twee uur later kennen we de Sloveense inzending voor Rotterdam. Wie de uitzending wil volgen kan hier terecht.

Slovenië op het Eurovisiesongfestival.

Het land in de Balkan, Slovenië neemt sinds 1993 deel aan het Eurovisiesongfestival. In totaal nam het vijfentwintig keer deel aan het festival. Het beste resultaat van Slovenië werd in 1995 en 2001 behaald met een zevende plaats.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.