“Uno” is de Russische inzending.

“Uno” is de Russische inzending.

Maandag maakte de Russische omroep tijdens zijn avondnieuws bekend dat de groep Little Big het land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Een nummer werd toen niet bekend gemaakt want daarop was het wachten tot vandaag.

Wie is Little Big?

De groep Little Big is afkomstig uit St. Petersburg en bestaat uit Ilya Prusikin, Sonya Tayurskaya, Anton Lissov en Sergey Makarov. Ze brengen een mengeling van punk, pop en ravemuziek. Hun lied Skibidi is hun grootste hit en werd op YouTube meer dan 23 miljoen keer bekeken in één week tijd en de teller staat momenteel op meer dan 360 miljoen keer!

Het nummer

Op het Eurovisiesongfestival zal Little Big het nummer Uno zingen. Deze avond werd het nummer voorgesteld tijdens de talkshow Vecherniy Urgant.

Little Big zal Rusland vertegenwoordigen in de eerste halve finale op dinsdag 12 mei 2020.

Rusland op het Eurovisiesongfestival.

Rusland debuteerde op het Eurovisiesongfestival 1994 met Joeddiph en het nummer Vetsjni stranik. Met een negende plaats begon Rusland goed op het festival. Op de 22 deelnames dat Rusland deelnam aan het festival kon het 9 maal de top drie behalen. In 2008 werd Rusland eerste met Dima Bilan. Op het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv werd het land vertegenwoordigd door Sergej Lazarev. Zijn inzending Scream werd derde.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.