‘United by Music’ blijft de slogan van songfestival.

‘United by Music’ blijft de slogan van songfestival.

De European Broadcasting Union heeft bekendgemaakt dat ‘United By Music’ vanaf 2024 de slogan zal zijn voor elk Eurovisiesongfestival.

Na het gebruik van ‘United By Music’ als slogan van het Eurovisiesongfestival in Liverpool, hebben SVT, organisator van het Eurovisiesongfestival 2024, en de Reference Group besloten de slogan te gebruiken voor de wedstrijd van 2024 en alle toekomstige wedstrijden.

De belangrijkste redenen om de slogan voor alle opeenvolgende evenementen te behouden waren vanwege de wereldwijde merkstrategie van de wedstrijd en om continuïteit en consistentie te garanderen.

Martin Österdahl, de Executive Supervisor van het Songfestival, zei:

“Het Eurovisie Songfestival is meer dan alleen een liedjeswedstrijd; het is een viering van de kracht van muziek om mensen samen te brengen. Na meer dan 20 jaar verschillende slogans te hebben gebruikt, en nu we ons 70-jarig jubileum naderen, hebben we het gevoel dat we er een hebben gevonden die ons merk echt weerspiegelt.

Door een permanente slogan vast te stellen, zullen we consistentie hebben in onze boodschap dat muziek ons ​​allemaal verenigt. Het is de perfecte slogan om onze waarden van inclusiviteit, gelijkheid, universaliteit en het vieren van diversiteit door middel van muziek te onderstrepen.

Nu de populariteit van het Eurovisiesongfestival over de hele wereld blijft groeien, geloven wij dat het jaarlijks gebruiken van dezelfde slogan ons merk nog sterker zal maken. “

Ebba Adielsson, uitvoerend producent van het Eurovisiesongfestival 2024 voor SVT voegde toe:

“Na de overwinning van Loreen in Liverpool afgelopen voorjaar kwam het hele machinerie voor het Eurovisiesongfestival 2024 in actie en al snel ontstond de discussie over de slogan. We realiseerden ons al snel dat de door de BBC gekozen geweldige slogan precies zegt waar deze wedstrijd over gaat: eenheid in muziek, en we zagen geen reden om iets te veranderen dat de basis van het hele evenement zo goed samenvat.

Het is geweldig dat ook de EBU heeft besloten dat dit de slogan is die voortaan door alle gastlanden zal worden gebruikt. Op dit moment zitten we midden in het proces van het produceren van het artwork dat past bij de slogan die binnenkort zal worden onthuld.”

Meer informatie over het songfestival 2024, inclusief het artwork, deelnemende landen, de kaartverkoop wordt binnenkort bekendgemaakt.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.