Turkije keert waarschijnlijk terug in 2016!

Turkije zagen we voor het laatst op het Eurovisiesongfestival 2012 in Bakoe, Azerbeidzjan. Een jaar later trok de omroep zich terug omdat het niet tevreden was met de 50% regel van de jury in de stemprocedure en met het bestaan van de BIG5 (Italië, Spanje, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Duitsland). Het land zou maar één jaar thuis blijven als protest maar na het Eurovisiesongfestival in 2013 had de omroep problemen met de vele homoseksuele acts die er te zien waren. En ook vorig jaar kwam deze toch wel bekrompen reactie ook omwille van Conchita Wurst. Maar tijden veranderen en ook bij TRT, de Turkse openbare omroep. Hun nieuwe baas Senol Goka laat nu alle problemen met het Eurovisiesongfestival achter zich en verklaart:

“Het doel is niet te winnen, maar een plaats te vinden binnen het festival”

Naar alle waarschijnlijkheid zal het land terug keren naar het Eurovisiesongfestival maar om echt zeker te zijn moeten we de lijst van deelnemende landen voor 2016 zien en die wordt gepubliceerd in december 2015 of januari 2016.


Turkije won het festival éénmaal in 2003 met Sertab Erener met Everyway That I Can. Een overzicht van alle Turkse inzendingen vind je op deze pagina.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.