🇦🇿 TuralTuranX naar Liverpool met “Tell Me More”

🇦🇿 TuralTuranX naar Liverpool met “Tell Me More”

Azerbeidzjan is één van de laatste landen om hun kandidaat voor het Eurovisiesongfestival bekend te maken.

De omroep koos intern voor TuralTuran X om het land te vertegenwoordigen. De twee broers (Turan & Tural Bağmanovlar) zullen dit doen met het lied Tell Me More. Het lied is volledig geschreven door de twee broers maar werd vandaag nog niet uitgebracht. De bekendmaking volgt binnen enkele dagen.

In Azerbeidzjan hield de omroep een interne selectie maar in januari werd wel bekend gemaakt dat er nog vijf acts in de running waren om het land te vertegenwoordigen:

  • Azer Nasibov
  • Humay Aslanova & Amrah Musayev
  • Leyla Izzatova
  • Mamagama
  • Turan & Tural Bağmanovlar

Uiteindelijk werd het dus het duo Turan & Tural en het lied Tell Me More. Het duo zal aantreden tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival op dinsdag 9 mei 2023.


Azerbeidzjan op het Eurovisiesongfestival.

Het land in Kaukasus neemt sinds 2008 deel onafgebroken deel aan het Eurovisiesongfestival. In die meer dan tien jaar kon het éénmaal met de overwinning naar huis, in 2011. Vooral de eerste jaren waren zeer succesvol voor Azerbeidzjan op het Eurovisiesongfestival. Tussen 2014 en 2017 kon er geen plaats meer behaald worden bij de top tien en in 2018 bleef het land voor de eerste maal steken in de halve finale.

📷: itv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.