🇨🇿 Tsjechië kiest voor We Are Domi.

🇨🇿 Tsjechië kiest voor We Are Domi.

Op deze donderdagavond maakte de Tsjechische omroep CT zijn kandidaat én lied bekend voor het Eurovisiesongfestival 2022. De kandidaat werd gekozen via de online wedstrijd ESCZ 2022.

Zeven kandidaten werden door de omroep geselecteerd voor de wedstrijd. Allen brachten een videoclip en een live-uitvoering van hun nummer voor de online kijker. Iedereen kon via de app van het Eurovisiesongfestival stemmen op zijn favoriet. Deze stemmen telden voor 25% mee van het resultaat. De rest van de resultaten kwam van de Tsjechische stemmers (25%) en een internationale vakjury (50%).

Met 21 punten gaat de winst naar We Are Domi. Zij mogen dus Tsjechië vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival in Turijn met het nummer Lights Off.

Resultaten ESCZ 2022

  1. We Are Domi – Lights Off (21)
  2. Elis Mraz – Imma Be (17)
  3. GIUDI – Jezinky (15)
  4. Jordan Haj & Emma Smetana – By Now (12)
  5. Skywalker – Way Down (12)
  6. Anabelle – Runnin ‘Out of F * Time (11)
  7. The Valentines – Stay or Go (06)

We Are Domi zal in januari ingedeeld worden in één van de twee halve finales. Deze halve finales vinden plaats op dinsdag 10 mei en donderdag 12 mei 2022.

Tsjechië op het Eurovisiesongfestival.

Sinds 2007 neemt Tsjechië deel aan het Eurovisiesongfestival maar de eerste drie jaar deed het land ronduit slecht! Tsjechië trok zich in 2010 terug en kwam pas in 2015 terug. Op het Eurovisiesongfestival in Stockholm kon het land voor het eerst de finale bereiken.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.