Trekt Griekenland en Rusland zich terug?

De dagen en weken na het songfestival komen vaak al te weten welke landen er op de volgende editie aanwezig zullen zijn. En welke ook niet natuurlijk. Momenteel zijn er vier officiële bevestigen. Oostenrijk, Finland, Ierland en Zweden mogen we al verwachten. Echter zijn er ook slechte geluiden te horen uit andere landen. Griekenland is één van die landen. De Griekse delegatie geeft al meerdere keren zijn ongenoegen laten blijken over het huidige stemsysteem. De 50/50 verdeling zou nefast zijn voor het land. Als we de scores bekijken kan dit kloppen. Griekenland zou bij de televoting de afgelopen 5 jaar steeds in de top 10 zijn beland, maar door de jury’s behaalden ze die hoge plaatsen niet. Ook het feit dat het gastomroep zelf bepaald waar welke inzending mag aantreden stoot tegen de borst van de nieuwe omroep NERT.

Andere slechte geluiden komen er dan weer uit Rusland en buurlanden. Deze landen zijn niet tevreden met de winnaar Conchita Wurst. Er zou sprake zijn van een boycot tegen de 60ste editie van het Eurovisiesongfestival.

Ook landen zoals Israël en Frankrijk overwegen om terug te trekken. Momenteel is er dus nog geen officiële terugtrekking van deze landen maar de geluiden zijn allesinds niet positief. 

Meer info over het komende festival vind U op deze pagina

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.