The Road to Valletta [8]: Macedonië.

Het Junior Eurovisiesongfestival is op zondag 20 november aan zijn 14e editie toe. 17 landen treden er aan en wij stellen elke dag één kandidaat aan u voor in onze rubriek “The Road to Valletta”. Na Wit-Rusland gisteren gaan we vandaag naar Macedonië.

Martija Stanojković – Love will Lead the Way
Macedonië koos dit jaar zijn kandidaat voor het Junior Eurovisiesongfestival intern. De keuze viel op Martija Stanojkvić. Martija werd geboren op 7 april 2004 in de Macedonische hoofdstad Skopje. Enkele maanden geleden werd Martija tweede in de talentshow Pink Stars, een show bekend over heel de Balkan. In Malta zal Martija Love will lead our way zingen. Het nummer werd geschreven door Aleksandar Masevski, hij schreef onder andere de Macedonische inzending voor het Eurovisiesongfestival in 2004. 

Videoclip


Macedonië & het junior Eurovisiesongfestival
Macedonië was één van de zestien landen die deelnam aan de allereerste Junior Eurovisiesongfestival. Enkel in 2012 en 2014 was het land er niet bij. Toch heeft Macedonië nog geen top vier plaats behaald. Wel behaalde het in 2007 en 2008 de vijfde plaats. Vorig jaar werd het laatste.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.