The Road to Valletta [6]: Georgië.

Het Junior Eurovisiesongfestival is op zondag 20 november aan zijn 14e editie toe. 17 landen treden er aan en wij stellen elke dag één kandidaat aan u voor in onze rubriek “The Road to Valletta”. Na Rusland gisteren gaan we vandaag naar Georgië.


Mariam Mamadashvili – Mzeo
Op 17 augustus werd bekend gemaakt dat Georgië zal deelnemen aan het Junior Eurovisiesongfestival in Malta. De kandidaat zou gekozen worden via een nationale finale maar dat bleek een loze belofte want de omroep koos intern voor Mariam Mamadashvili. Mariam is tien jaar oud en sinds haar vierde treedt ze op voor publiek. Hoewel Mariam in Georgië geboren is verblijft ze sinds 2016 in de Verenigde Staten van Amerika en volgt ze les aan de Broadway Method Academy. Op 24 november 2016 werd haar nummer Mzeo voorgesteld. Het nummer werd geschreven door Giga Kukhianidze.
Videoclip


Georgië & het junior Eurovisiesongfestival
Het debuut van Georgië vond plaats in 2007 toen het Junior Eurovisiesongfestival plaats vond in Rotterdam. Sindsdien is het land uitgegroeid tot één van de populairste landen op het festival. Zowel in 2008 als in 2011 kon het land winnen. Enkel de laatste twee edities viel Georgië net buiten de top tien.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.