The Road to Valletta [2]: Oekraïne.

Het Junior Eurovisiesongfestival is op zondag 20 november aan zijn 14e editie toe. 17 landen treden er aan en wij stellen elke dag één kandidaat aan u voor in onze rubriek “The Road to Valletta”. Na Australië gisteren gaan we vandaag naar Oekraïne.Sofia Rol – Planet Craves for Love
De Oekraïense kandidaat voor het Junior Eurovisiesongfestival werd dit jaar gekozen via een nationale voorronde. Op 13 augustus 2016 mochten alle kandidaten zich aanmelden bij de Oekraïense omroep voor de halve finale. Alle artiesten werden gewikt en gewogen door een professionele vakjury en de twaalf beste mochten door naar de finale op 10 september 2016. Tijdens die finale kozen de kijkers thuis én een speciale vakjury de winnaar en tevens ook de Oekraïense kandidaat voor het Junior Eurovisiesongfestival. Sofia Rol kreeg voor haar Planet Craves for love elf punten van de vakjury en de volle twaalf punten van de kijkers thuis. Met 23 punten kon winnen het ticket voor Malta veroveren.
Sofia Rol is 14 jaar oud en geboren en getogen in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Op haar vierde stapte Sofia in de dansgroep Zerniatko en later ook in de Sunflower show. Sinds 2008 is Sofia Rol voornamelijk bezig met zang en bracht ze haar eerste album uit ‘for the children of Ukraine’. Met dit albums en de songs werd ze populair over heel Europa. In 2014 nam Sofia Rol voor de eerste keer deel aan de nationale voorronde voor het Junior Eurovisiesongfestival in Oekraïne maar ze werd toen vierde.
VideoclipOekraïne & het junior Eurovisiesongfestival
Oekraïne neemt sinds 2006 deel aan het Junior Eurovisiesongfestival. In 2012 kon het land voor de eerste keer winnen met Nebo. Verder heeft het ook nog twee keer een tweede plaats kunnen behalen. De eerste keer in 2008 en de tweede keer in 2013. Verder is Oekraïne ook al twee keer gastland geweest voor het festival, één keer in 2009 en de laatste keer in 2013. 

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.