The Road to Tbilisi [4]: Armenië.

In onze voorstelling van de kandidaten voor het Junior Eurovisiesongfestival zijn we vandaag aanbeland bij Misha uit Armenië. Hij mag het land vertegenwoordigen in buurland Georgië.
Misha is negen jaar en is geboren op 4 mei 2008 in de Republiek Nagorno-Karabach (niet internationaal erkend). Michael Grigoryan (echte naam van Misha) startte zijn muziekcarrière toen hij amper vier jaar oud was.  Hij vormde met andere kinderen het groepje ‘Voices of Artsakh’. Deze groep nam deel aan verschillende muziekwedstrijden in Armenië maar ook ver daarbuiten. Als solo-artiest nam Misha vorig jaar deel aan New Wave Junior waar hij tweede werd. Naast het zingen houdt de zanger zich ook bezig met het bespelen van viool, piano en drums. Misha is een grote fan van cartoons op televisie. 
Dit jaar mag Misha Armenië vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival in Georgië met het nummer Boomerang. Zowel het nummer als de artiest werden intern geselecteerd door de omroep.

Armenië debuteerde in 2007 op het Junior Eurovisiesongfestival en is sindsdien uitgegroeid tot één van de succesvolste landen. In 2010 kon het land het festival winnen en een jaar was het gastland. Op hun tien deelnames belande geen enkele inzending lager dan een achtste plaats. Zeven inzendingen stonden zelfs in de top tien. Vorig jaar stuurde Armenië Anahit & Mary naar Malta met Tarber. Zij behaalden een tweede plaats met 232 punten.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.