The Road to Stockholm (32): Azerbeidzjan

Met The Road to Stockholm stellen we vandaag de inzending van Azerbeidzjan aan u voor. Het land neemt sinds 2008 deel aan het Songfestival en kon al éénmaal winnen. De laatste jaren is het succes van Azerbeidzjan taanende maar Samra Rahimli wil daar verandering in brengen.

The Road to Stockholm
De Azerbeidzjaanse zender ITV kondigde enkele maanden geleden aan dat het zijn kandidaat intern zal selecteren voor Stockholm. Half maart kwam het bericht naar buiten dat de omroep gekozen had voor Samra Rahimli en het nummer Miracle. De zangeres is bekend sinds 2012 toen ze een gooi deed naar winst in de Azerbeidzjaanse nationale voorronde maar toen geraakte ze niet voorbij de eerste ronde. Vorig jaar werd Samra wel vierde in de plaatselijke versie van The Voice.

In welke halve finale treedt Azerbeidzjan aan?
Samra uit Azerbeidzjan treedt aan tijdens de eerste halve finale op dinsdag 10 mei 2016 als veertiende. 83% van de kandidaten die ooit 14 als startvolgorde hadden in de eerste halve finale haalde de finale. Azerbeidzjan heeft nog nooit in de halve finale blijven steken. 

Twittervraag
Maakt Azerbeidzjan kans om het festival te winnen?
Azerbeidzjan maakt zeker kans om te winnen al is het maar omdat het land veel vrienden heeft in Europa. Los daarvan komt Azerbeidzjan met een typisch eurovisienummer.

The Road to Stockholm
Gisteren: Montenegro
Vandaag: Azerbeidzjan
Morgen: Georgië

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.