The Road to Sofia (6): Bulgarije

Het 13de Junior Eurovisiesongfestival in Sofia staat voor de deur. Nog 17 keer slapen en we kennen de opvolger van Vincenzo Cantiello. In onze reeks ‘The Road to Sofia’ stellen wij 17 dagen lang alle kandidaten voor het komende festival aan u voor. Gisteren waren we te gast in GeorgiĆ« en vandaag trekken we naar het gastland Bulgarije.
Hoe werd Gabriela geselecteerd?
Nadat bekend werd dat Bulgarije het festival zou organiseren, besloten de twee zenders BNT en BTV om gezamelijk een heuse nationale voorronde te organiseren. Tussen 3 en 23 juli kon elke geĆÆnteresseerde zich inschrijven waarna een professionele jury beoordeelde wie doormocht naar de selectierondes.
Uiteindelijk werden er 24 artiesten weerhouden om deel te nemen aan de halve finales. Van elke halve finale mochten er drie naar de finale. De eerste twee werden gekozen door een jury en een laatste nog door televoting. De finale werd gehouden op 8 september en werd gewonnen door Gabriela Yordonova & Ivan Stoyanov. In oktober werd dan bekend dat ze zou aantreden met het lied “The colour of hope”
Gabriela Yordonova heeft er al een hele muzikale carriĆØre opzitten. Ze won reeds vele muziekawards en wedstrijden. Ook zet ze zich in bij Unicef.De geschiedenis van Bulgarije op het Junior Eurovisiesongfestival
Met enkele tussenpozen is Bulgarije van de partij op het festival sinds 2007. In 2009, 2010, 2012 & 2013 besloot men niet deel te nemen. In 2014 behaalde men hun beste prestatie met een 2de plek, net na ItaliĆ«. Daarnaast eindigde men in 2008 op een laatste plek.  De GeorgiĆ«rs waren hen het gungstigst gezind met punten en zelf gaven ze het meeste aan ArmeniĆ«


Morgen: Rusland

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.