The Road to Minsk [07]: Armenië.

Twintig kandidaten zullen op zondag 25 november 2018 het beste van zichzelf geven op het Junior Eurovisiesongfestival in Minsk, Wit-Rusland. Vandaag stellen wij de Armeense kandidaat voor.
De Armeense omroep ARMTV was gecharmeerd door de wedstrijd die het gebruikte voor het grote festival dat het besloot om er ook een kinderversie van te maken. Depi Mankakan Evratesil werd gehouden in september en bestond uit twee voorrondes en een finale. In de finale namen er negen kandidaten deel waaruit de kijkers en de vakjury een winnaar kozen. De keuze viel op de zanger Levon Galstyan met het nummer L.E.V.O.N. Op het Junior Eurovisiesongfestival zal hij zijn artiestennaam gebruikten: LEVON.
LEVON is een Armeense Rus die geboren is op 20 mei 2006 in de Armeense hoofdstad Yerevon. Hij is geen onbekende in zowel Rusland als Armenië. In 2016 nam hij deel aan de lokale versie van The Voice Kids Russia en The VOices of Artsakh. Vorig jaar nam hij deel aan New Wave.


Armenië debuteerde op het Junior Eurovisiesongfestival 2007 en nam in tussentijd al tienmaal deel aan het festival. In die jaren is het land uitgeroeid tot één van de populairste én succesvolste landen van het festival. Zeven keer kon het land bij de beste drie staan en in 2010 kon het festival zelfs winnen. Een jaar later werd het festival in eigen land georganiseerd waar het land op een tweede plaats strandde met maar één punt minder dan de uiteindelijke winnaar.
Morgen stellen we de kandidaat van Rusland voor in een nieuwe ‘The Road to Minsk’. Wil je niets missen van het nieuws rond het Junior Eurovisiesongfestival? Volg ons dan via Facebook én Twitter.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.