The Road to Lisbon [30]: Azerbeidzjan.

Op deze zondag gaan wij verder met onze voorstellingsronde van de kandidaten voor het Eurovisiesongfestival. We doen dit niet in alfabetische volgorde maar op basis van de resultaten van vorig jaar. Vandaag is het de beurt aan het Azerbeidzjan..

Selectieprocedure
De Azerbeidzjaanse omroep koos ervoor om de kandidaat voor het 63e Eurovisiesongfestival intern te selecteren. Op woensdag 8 november kwam het nieuws naar buiten dat er gekozen werd voor de zangeres Aisel. Het was wachten tot zondag 4 maart eer haar inzending X My Heart voor het eerst te beluisteren was. Het nummer is geschreven door Dimitris Kontopoulos en Sandra Bjurman.
Wie is Aisel?
Aisel Mammadova, beter bekend als AISEL is 28 jaar en geboren in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe. Ze maakt deel uit van een muzikale familie en volgde ook lessen aan de muziekschool van Bakoe. Haar universitaire opleiding volgde ze aan het conservatorium. AISEL is geen grote naam in Azerbeidzjan en staat voornamelijk bekend als jazz en soulzangeres. Zo is ze onder meer lid van de jazzgroep ‘Baku Jazz Centre’.
Op het Eurovisiesongfestival
Azerbeidzjan werd eind januari geloot in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. Enkele weken geleden werd bekend dat de zangeres de eerste halve finale zal mogen openen. De eerste halve finale is op dinsdag 8 mei 2018.

Versus

Welke Azerbeidzjaanse inzending was de beste? De inzending van 2017 of 2018? Stem vanaf 12:00 mee via onze Twitterpagina.

Azerbeidzjan & het Eurovisiesongfestival

Azerbeidzjan debuteerde op het Eurovisiesongfestival in 2008 en kon sindsdien steeds de finale overleven. Hiermee behoort het land tot één van de weinige landen die steeds de halve finale heeft weten te overleven. In 2011 kon Azerbeidzjan zijn eerste overwinning op het Eurovisiesongfestival behalen met Running Scared.

Planning
Morgen stellen we de kandidaat uit Kroatië voor.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.