The Road to Kiev [38]: Frankrijk.

42 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 29 april stellen wij één van deze 42 artiesten aan u voor in onze reeks ‘The Road to Kiev’. Vandaag trekken we voor de laatste keer naar een buurland van ons, Frankrijk. Zij sturen Alma naar Kiev met het nummer Requiem.

Alexandra Maquet is geboren op 27 september 1988 en is vooral bekend onder haar artiestennaam Alma. Naast zangeres is ze ook professioneel bezig met het schrijven van nummers. In 2012 startte Alma met haar muziekcarrière door het uitbrengen van het nummer Gone. Haar eerste publieke optreden dateert van hetzelfde jaar in de Rooster’s Bar in Brussel. In de loop der jaren timmerde Alma verder aan haar muzikale carriere en bracht ze nieuw werk uit maar coverde ze ook bekende nummers zoals Video Games. Een echte opstoot van haar carriere kwam er in 2015 toen ze een platencontract tekende bij Warner Music France. Een week voor het Eurovisiesongfestival komt haar eerste album ‘Ma Peau aime’ uit.

In Frankrijk wordt de kandidaat al verschillende jaren intern geselecteerd. Dit jaar werd op donderdag 9 februari bekend dat Alma Frankrijk zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Kiev. Enkele weken later kreeg het nummer Requiem een makeover en verschenen er in het nummer enkele Engelstalige zinnen.

Frankrijk is één van de zeven stichtende leden van het Eurovisiesongfestival. Met vijf overwinningen behoort het land ook tot de landen met de meeste overwinningen. Frankrijk is sinds 1999 ook lid van de ‘Big 5’, de landen die het meeste betalen om deel te mogen nemen aan het Eurovisiesongfestival. Meer informatie over Frankrijk op het Eurovisiesongfestival kan je vinden in onze geschiedenispagina’s.

The Road to Kiev.
Gisteren: Armenië -> Vandaag: Frankrijk -> Morgen: Zweden

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.