The Road to Kiev [29]: Letland.

43 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 30 april stellen wij één van deze 43 artiesten aan u voor in onze reeks ‘The Road to Kiev’. Op deze paaszondag trekken we richting de Baltische staten, meer bepaald naar Letland. Zij sturen Triana Park naar Oekraïne.

Triana Park is een Letse band die bestaat uit zangeres Agnese Rakovska, gitarist Artūrs Strautiņš, drummer Edgars Viļums en bassist Kristaps Ērglis. De groep geraakte bekend in Letland door hun deelname aan de Letse voorronde voor het Eurovisiesongfestival in 2008 waar ze toen een vierde plek behaalden. Ook in 2009, 2010,2011 en 2012 probeerde de band om Letland te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. In 2010, twee jaar na hun debuut kwam hun eerste album EnterTainment uit. In 2017 neemt Triana Park opnieuw deel aan de Letse voorronde voor het Eurovisiesongfestival.

Voor het derde jaar op rij organiseert de Letse openbare omroep het programma Supernova. Via twee halve finales en een finale kiest de Letse kijker wie het land mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Tijdens de finale, die gehouden werd op 26 februari 2017 waren er nog vier kandidaten die kans maakten op het Letse ticket. De keuze viel uiteindelijk voor Triana Park met het nummer Line.

Letland was de laatste Baltische staat die zijn debuut maakte op het Eurovisiesongfestival. Met een derde plaats kende het land een sterk debuut en twee jaar later kon het zelfs al een eerste overwinning op zijn naam zetten. Tussen 2008 en 2015 kon Letland zich niet plaatsen voor de finale maar sinds 2015 blaast er een nieuwe wind door de Letse inzendingen voor het Eurovisiesongfestival. Meer informatie over Letland op het Eurovisiesongfestival kan je vinden in onze geschiedenispagina’s.

The Road to Kiev.
Gisteren: Italië -> Vandaag: Azerbeidzjan -> Morgen: Israël

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.