The Road to Kiev [11]: IJsland.

43 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 30 april stellen wij één van deze 43 artiesten aan u voor in onze reeks ‘The Road to Kiev’. Vandaag blijven we in Scandinavië want na Finland gisteren trekken we naar IJsland. Zij sturen Svala en het nummer Paper. 

Svala Björgvinsdóttir is geboren op 8 februari 1977 en is voornamelijk bekend onder haar artiestennaam Svala. Sinds haar zestiende is de zangeres professioneel bezig met haar muziekcarrière, eerst als lid van de band Scope en later solo. Haar grootste hit in IJsland kwam er in 2001 met het nummer The Real Me. Ook het gelijknamige album scoorde hoge ogen. Later volgenden er nog verschillende albums en singles zowel solo als in duo. Verder schreef Svala ook verschillende nummers voor andere artiesten, voornamelijk voor artiesten in het Verenigd Koninkrijk. Svala nam voor het eerst deel aan de IJslandse voorronde voor het Eurovisiesongfestival en mag het land vertegenwoordigen in Kiev met het nummer Paper.

RUV, de IJslandse omroep organiseerde dit jaar een nationale voorronde. Söngvakkepinn 2017 bestond uit twee voorrondes met telkens zes kandidaten en een finale. In de halve finales zongen de zes kandidaten hun nummer in het IJslands. Tijdens de finale kregen de kandidaten de keuze om het nummer in het IJslands of het Engels te brengen. In de finale werd eerst gezocht naar de twee superfinalisten. Enkel de IJslandse kijker had het recht om te beslissen wie het land zal vertegenwoordigen in Kiev. De keuze viel op Svala met het nummer Paper.

Binnenkort op de Twitterpagina van Eurosongland.

De eerste deelname van IJsland op het Eurovisiesongfestival dateert van 1986. Het land heeft het festival nog niet kunnen winnen maar kwam zowel in 1999 als 2009 dicht in de buurt met een tweede plaats. Meer informatie over IJsland op het Eurovisiesongfestival kan je vinden in onze geschiedenispagina’s.


The Road to Kiev.
Gisteren: Finland -> Vandaag: IJsland -> Morgen: Slovenië

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.