The Road to Gliwice 06| Portugal

Elke dag stellen wij één kandidaat voor die op zondag 24 november 2019 zal deelnemen aan het 17e Junior Eurovisiesongfestival. Vandaag is dat Joana Almeida, zij zal Portugal vertegenwoordigen met Vem Comigo.
De selectie van Portugal.
Op het einde van de maand mei, net na het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv maakte de openbare omroep van Portugal, RTP bekend dat het een kandidaat zal afvaardigen naar het Junior Eurovisiesongfestival in Polen. Er werd een interne selectie georganiseerd en Joana Almeida werd gekozen om met het nummer Vem comigo (Come with me) het land te vertegenwoordigen.
Wie is Joana Almeida?
De Portugese Joana Almeida is tien jaar oud. Al een hele tijd is zingen een grote hobby van Joana. Daarom gaat ze ook al enkele jaren naar de muziekschool. Onlangs kwam ze voor het eerst in de spotlights door deel te nemen aan de populaire zangwedstrijd ‘Gala Internacional dos Pequenos Cantores da Figueira da Foz’. Haar deelname aan deze wedstrijd werd gezien door de vakjury van RTP en zo werd ze uitgenodigd om auditie te komen doen voor het Junior Eurovisiesongfestival.
Het nummer Vem Comigo (Come With Me).
De klimaatproblematiek is een groot thema op het komende Junior Eurovisiesongfestival. Ook de Portugese inzending Vem comigo (Come with me) gaat hierover.

“Het nummer spreekt over de natuur en het milieu en hoe we allemaal kunnen helpen de planeet en ons huis, te redden.”

Vem comigo (Come with me) is gecomponeerd door João Pedro Coimbra, een Portugese muzikant en componist. Hij werd uitgenodigd door RTP om de inzending van dit jaar te schrijven en te produceren.

Portugal op het Junior Eurovisiesongfestival.

Op het Junior Eurovisiesongfestival 2006, dat gehouden werd in de Roemeense hoofdstad Boekarest debuteerde Portugal. Het land nam viermaal deel aan het festival maar haalde amper punten. In 2006 en 2017 werd een veertiende plaats behaald. Vorig jaar werd Portugal vertegenwoordigd door Rita Laranjeira en het nummer Gosto de Tudo (Já Não Gosto de Nada). Rita kreeg 42 punten, wat goed is voor een 18e plaats.

Vandaag: Portugal -30/10: Malta -31/10: Armenië -01/11: Wales -02/11: Australië -03/11: Italië -05/11: Oekraïne -06/11: Georgië -07/11: Albanië -08/11: Servië -09/11: Rusland -10/11: Spanje -11/11: Frankrijk -12/11: Noord-Macedonië -13/11: Kazachstan -14/11: Wit-Rusland -15/11: Ierland -16/11: Nederland -17/11: Polen

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.