The Road to Gliwice 02| Armenië

Elke dag stellen wij één kandidaat voor die op zondag 24 november 2019 zal deelnemen aan het 17e Junior Eurovisiesongfestival. Vandaag is dat Karina Ignatyan, zij zal Armenië vertegenwoordigen met Colours of Your Dream.
De selectie van Armenië.
Voor het tweede jaar op rij maakte de Armeense omroep ARMTV bekend dat de kandidaat voor het Junior Eurovisiesongfestival gekozen zal worden via een wedstrijd op televisie. Jonge artiesten en/of componisten konden zich met hun nummer aanmelden bij de omroep en dat tot 16 juni. Een vakjury besliste welke tien kandidaten er mochten aantreden tijdens de finale van Depi Mankakan Evratesil. Een combinatie van televoting (1/3), internationale kinderjury (1/3) en een internationale volwassenjury (1/3) mocht samen beslissen wie de winnaar van de avond werd. 
Met 138 punten ging de winst naar Karina Ignatyan, zij zong het nummer Colours of Your Dream.
Wie is Karina Ignatyan?
Karina is 13 jaar oud en werd geboren in Kaluga, een stad in Rusland. Op een zeer jonge leeftijd is ze samen met haar ouders verhuisd naar buurland Armenië. Naast school is de zangeres ook bezig met pianolessen te volgen. 
Sinds haar zesde is Karina professioneel bezig met zingen. Ze nam deel aan verschillende nationale en internationale muziekwedstrijden waaronder The Voice Kids Russia, New Wave Junior en Miss Ethno 2019. Door deel te nemen aan deze wedstrijd is Karina redelijk bekend in het Oosten van Europa.
Het nummer Colours of Your Dream.
Tijdens de finale van Depi Mankakan Evratesil traden de tien finalisten aan met hun nummer voor het Junior Eurovisiesongfestival. Karina Ignatyan zong er het nummer Colours of Your Dream en dat is dus ook de Armeense inzending voor Gliwice. Colours of Your Dream wordt gezongen in het Armeens en een stukje in het Engels. Het is geschreven door  Taras Demchuk, Avet Barseghyan en Margarita Doroshevish.
Armenië op het Junior Eurovisiesongfestival.
Armenië debuteerde op het Junior Eurovisiesongfestival 2007 en nam in tussentijd al tienmaal deel aan het festival. In die jaren is het land uitgeroeid tot één van de populairste én succesvolste landen van het festival. Zeven keer kon het land bij de beste drie staan en in 2010 kon het festival zelfs winnen. Een jaar later werd het festival in eigen land georganiseerd waar het land op een tweede plaats strandde met maar één punt minder dan de uiteindelijke winnaar. Vorig jaar werd Armenië vertegenwoordigd door LEVON met zijn nummer L.E.V.O.N. Met 125 punten strandde hij op een negende plaats.


Vandaag: Armenië -30/10: Malta -01/11: Wales -02/11: Australië -03/11: Italië -04/11: Portugal -05/11: Oekraïne -06/11: Georgië -07/11: Albanië -08/11: Servië -09/11: Rusland -10/11: Spanje -11/11: Frankrijk -12/11: Noord-Macedonië -13/11: Kazachstan -14/11: Wit-Rusland -15/11: Ierland -16/11: Nederland -17/11: Polen

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.