Stefania voor Griekenland naar het Eurovisiesongfestival.

Naast Tsjechië was er deze avond ook nieuws te verwachten uit Griekenland. De Griekse openbare omroep ERT ging namelijk tijdens zijn avondnieuws bekend maken wie het land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Het hardnekkige gerucht dat Stefania Liberakakis het land zal vertegenwoordigen en dat is tijdens het avondnieuws officieel bekend gemaakt.

Wie is Stefania Liberakakis?

Stefania Liberakakis, geboren te Utrecht (Nederland) is momenteel 17 jaar en raakte in Nederland bekend door haar deelname aan The Voice Kids in 2012. In 2016 vertegenwoordigde ze samen met Kymora Henar en Sterre Koning Nederland op het junior Eurovisiesongfestival in de groep Kisses. Hun inzending Kisses and Dancing werd achtste.
In 2018 lanceerde Stefania haar eerste solosingle. Stupid Reasons werd meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube en zo raakte de zangeres ook bekend in Griekenland.

Het nummer Supergirl.

Deze avond werd enkel officieel bekend gemaakt dat Stefania het land zal vertegenwoordigen in Rotterdam. Voor de inzending is het nog enkele weken wachten. Wat we wel weten is dat het nummer de titel Supergirl draagt en dat het geschreven is door Dimitris Kontopoulos.

Griekenland op het Eurovisiesongfestival.

Het Balkanland Griekenland neemt sinds 1974 deel aan het Eurovisiesongfestival. Vaak met wisselend succes, vooral in de jaren 2000 was het land succesvol op het festival met de overwinning van Elena Paparizou in 2005 als hoogtepunt.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.