Senhit waagt voor San Marino opnieuw haar kans!

Senhit waagt voor San Marino opnieuw haar kans!

Een dag later dan gepland is de kandidaat voor San Marino bekend gemaakt. Senit, de Italiaanse zangeres die San Marino vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival in 2011.

Wie is Senhit?

Senhit werd geboren in Bologna, Italië en is van Eritrese oorsprong. Ze begon op jonge leeftijd met zingen, vooral in de Duitstalige landen. Zo trad ze op in musicals als Fame en The Lion King in Duitsland en Zwitserland. In 2002 keerde ze terug naar Italië, waar ze doorbrak met haar debuutalbum Senhit in 2006.In 2011 vertegenwoordigde ze San Marino op het Eurovisiesongfestival in Düsseldorf, Duitsland. Haar lied Stand by kon niet doorstoten naar de finale.

Het nummer

Een liedje voor het Eurovisiesongfestival is er nog niet. De zangeres kan namelijk niet kiezen tussen twee liedjes en daarom vraagt ze haar fans om hulp. Vanaf morgenochtend (zaterdag) kan iedereen stemmen tussen twee inzendingen: Freaky en Obsessed. De stemperiode duurt tot zondagavond en waarschijnlijk kennen we maandag de inzending, Stemmen kan via deze link.

San Marino op het Eurovisiesongfestival.

Het kleinste land dat deelneemt aan het Eurovisiesongfestival is San Marino. Het land nam in 2008 voor het eerst deel maar kon nooit echt goed scoren. In totaal stond het land al drie maal in de finale met in 2019 het beste resultaat. Toen kon Serhat een 19e plaats behalen met Say Na Na.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.