🇳🇱 S10 voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival 2022.

🇳🇱 S10 voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival 2022.

S10 is gekozen om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2022 in de Italiaanse stad Turijn. Zij werd intern gekozen door de omroep AVROTROS.

Stien den Hollander, artiestennaam S10 is een rapper en zangeres. Op 17-jarige leeftijd mocht ze een plaat maken bij het platenlabel Noah’s Ark. In 2019 kwam haar album Snowsniper uit, een jaar later volgde haar tweede album Vlinders.

Over haar deelname aan het Eurovisiesongfestival reageert ze met:

“Muziek is alles voor mij. Ik hoop dat mijn muziek iets in het leven van andere mensen kan brengen, simpelweg omdat het zoveel voor mij heeft gedaan. Daarom kon ik bijna ontploffen van blijdschap bij het idee dat ik dit jaar meedoe aan het Eurovisie Songfestival. Voor zo’n massa publiek, iets mogen doen wat zo’n eer is terwijl je Nederland vertegenwoordigt… Ik vind het absoluut geweldig.’

Het nummer voor S10 wordt op een later tijdstip onthuld. Maar we weten wel al dat het nummer in het Nederlands zal gebracht worden. Het is voor het eerst dat we terug Nederlands zullen horen op het Eurovisiesongfestival sinds 2010.

AVROTROS reageert op de keuze van S10:

“Het nummer van S10 toont lef en authenticiteit. Terwijl we normaal gesproken in dit stadium niets verklappen dan de naam van de artiest, durf ik deze keer een uitzondering te maken. S10 blijft zichzelf en haar unieke stijl trouw. Dit betekent dat we, na al 11 jaar Engelstalige inzendingen te hebben geselecteerd, nu een Nederlands lied naar het Eurovisie Songfestival sturen. Bij deze keuze, waar de selectiecommissie unaniem achter staat, steken wij onze nek uit. Het belooft weer een heel bijzondere editie voor Nederland te worden.”

De Nederlandse inzending wordt gekozen door een speciale selectie die bestaat uit Jan Smit, Cornald Maas, Coen Swijnenberg en Sander Lantinga.

Tot de bekendmaking van de inzending kunnen we al met haar kennis maken met haar nummers:

Nederland op het Eurovisiesongfestival

Nederland is één van de zeven landen die deelnam aan de allereerste editie van het Eurovisiesongfestival in 1956. In totaal nam het land 60 keer deel aan het festival waarvan er vijf edities kon winnen. De laatste overwinning dateert van 2019 toen kon Duncan Laurance het festival winnen met Arcade. Door de coronapandemie kon AVROTROS pas in 2021 het festival organiseren. Jeangu Macrooy werd 23e met Birth Of A New Age.

Bron: AVROTROS | Foto: AVROTROS

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.