Roxen brengt “Amnesia” uit.

Roxen brengt “Amnesia” uit.

Vandaag maakte Roxen, de Roemeense kandidate voor het Eurovisiesongfestival haar inzending Amnesia bekend. Normaal kwam het nummer pas vanavond uit maar het is al te beluisteren via Spotify.

Roxen werd intern geselecteerd voor het Eurovisiesongfestival 2020 met Alcohol You. Maar door de coronacrisis ging het feestje niet door. TVR besloot hierdoor om Roxen een nieuws kans te geven in 2021.

De inzending van Roemenië werd gekozen door een zeskoppige vakjury en de keuze is uiteindelijk gevallen op het nummer Amnesia.

Roxen zal Roemenië vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival op dinsdag 18 mei 2021.

Roemenië op het Eurovisiesongfestival.

Het land Roemenië neemt sinds 1994 deel aan het Eurovisiesongfestival en vaak met wisselend succes. Op het Eurovisiesongfestival van 2005 en 2010 behaalde het land het beste resultaat, namelijk een derde plaats. De laatste twee jaar gaat het veel minder voor het land want ze konden zich namelijk niet plaatsen voor de finale. Ester Peony strandde met haar On A Sunday op een dertiende plaats in de tweede halve finale.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.