Hooverphonic met “The Wrong Place” naar Eurovisiesongfestival 2021.

Hooverphonic met “The Wrong Place” naar Eurovisiesongfestival 2021.

Deze ochtend was tijdens De Grote Peter van De Veire Ochtendshow op de Vlaamse radiozender MNM voor het eerst de Belgische inzending te horen. Met The Wrong Place zal Hooverphonic het land vertegenwoordigen.

Voor het tweede jaar op rij werd de groep Hooverphonic intern geselecteerd door de VRT. Dit jaar gaat de groep met het nummer The Wrong Place naar Rotterdam.

Na de bekendmaking was er nog een kleine persconferentie. Daar onthulde de groep al enkele details over hun deelname aan het festival. Afgelopen dinsdag werd de vooropname voor Rotterdam afgenomen. Ignace D’Haese en Hans Pannecoucke werden aangenomen voor de act van zowel de vooropname als voor de act in Rotterdam.

The Wrong Place is een Vintage Hooverphonic nummer. Het gaat over een one night stand die fout gegaan is.

— Alex Callier

Naast het songfestivalnummer heeft Hooverphonic een volledig album opgenomen dat vlak voor het Eurovisiesongfestival zal uitkomen.

Hooverphonic zal België vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival op dinsdag 18 mei 2021.

België op het Eurovisiesongfestival.

België was één van de zeven landen die aan de start stond op het allereerste Eurovisiesongfestival in 1956. Tot op de dag van vandaag kon het land nog maar éénmaal het festival winnen en dat was in 1986. Sandra Kim won toen het festival met J’aime la vie.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.