Resultaten πŸ‡³πŸ‡΄| Eerste drie artiesten door naar de finale van Melodi Grand Prix.

Resultaten πŸ‡³πŸ‡΄| Eerste drie artiesten door naar de finale van Melodi Grand Prix.

In Noorwegen is deze avond de voorronde Melodi Grand Prix gestart met de eerste zes kandidaten.

Fredrik Solvang en Marion Ravn presenteerden vanuit de televisiestudio’s van de NRK de eerste halve finale. De eerste zes van de achttien artiesten streden voor de drie finaleplaatsen van MGP. Die finalisten werden geselecteerd door een vakjury (40%) en de kijkers (60%) van de show. Margaret Berger, de artieste die Noorwegen vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival in 2013 was één van de drie finalisten. Ook Ingrid Jasmin en Gothminister werden geselecteerd voor de finale.

Resultaten eerste halve finale Melodi Grand Prix

Gaan door naar de finale

Verlaten de wedstrijd

De finale van Melodi Grand Prix 2024 zal plaatsvinden op 3 februari 2024 vanuit de Trondheim Spektrum in Trondheim. Volgende week treden zes nieuwe kandidaten aan voor drie nieuwe finaleplaatsen (meer info)


Noorwegen op het Eurovisiesongfestival.

In 1960 maakte de Noorse openbare omroep NRK zijn debuut op het Eurovisiesongfestival. Met bijna zestig deelnames kon Noorwegen er drie van winnen. De eerste overwinning dateert van 1985 met het duo Bobbysocks. Tien jaar later was het opnieuw een Noorse overwinning op het festival met het klassieke Secret Garden maar de grootste overwinning kwam er in 2009. In dat jaar werd het land vertegenwoordigd door Alexander Rybak en zijn nummer Fairytale.

πŸ“·:

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.