🇳🇴 Kandidaten Melodi Grand Prix 2024 bekend!

🇳🇴 Kandidaten Melodi Grand Prix 2024 bekend!

De achttien artiesten die deelnemen aan Melodi Grand Prix 2024 zijn bekendgemaakt door de Noorse omroep NRK.

De nummers en deelnemers werden aan de pers onthuld in de NRK Studios in Marienlyst in Oslo. De onthulling van de deelnemers en liedjes werd gepresenteerd door Marion Ravn en Fredrik Solvang, tevens de presentatoren voor het komende Melodi Grand Prix 2024. Alle achttien kandidaten werden verdeeld in drie voorrondes. Uit elke voorronde gaan de beste drie door naar de finale op zaterdag 4 februari.

Deelnemers Melodi Grand Prix 2024

Eerste halve finale (13 januari 2024)

In de eerste halve finale zien we een oude bekende terug. Margaret Berger vertegenwoordigde Noorwegen op het Eurovisiesongfestival in 2013. Ze werd toen vierde met I Feed You My Love.

Tweede halve finale (20 januari 2024)

Derde halve finale (27 januari 2024)

In de laatste halve finale zien we KEiiNO terug. Dit trio vertegenwoordigde Noorwegen op het Eurovisiesongfestival in 2019 met Spirit In The Sky. Ze kregen van de kijkers de meeste punten maar dienden wel tevreden te zijn met een zesde plaats.

Noorwegen op het Eurovisiesongfestival.

In 1960 maakte de Noorse openbare omroep NRK zijn debuut op het Eurovisiesongfestival. Met bijna zestig deelnames kon Noorwegen er drie van winnen. De eerste overwinning dateert van 1985 met het duo Bobbysocks. Tien jaar later was het opnieuw een Noorse overwinning op het festival met het klassieke Secret Garden maar de grootste overwinning kwam er in 2009. In dat jaar werd het land vertegenwoordigd door Alexander Rybak en zijn nummer Fairytale.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.