๐Ÿ‡ซ๐Ÿ‡ฎ Geen Fins debuut op het junior Eurovisiesongfestival 2024.

๐Ÿ‡ซ๐Ÿ‡ฎ Geen Fins debuut op het junior Eurovisiesongfestival 2024.

De Finse openbare omroep YLE laat weten dat de omroep geen debuut zal maken op het junior Eurovisiesongfestival in 2024.

De hoofdreden is het hoge kostenplaatje die deze deelname met zich zou meebrengen. YLE staat onder hoge financiรซle druk door de inflatie van de afgelopen jaren en berekende dat een deelname aan de wedstrijd ongeveer 100.000 euro zou kosten. Dit bedrag kan de omroep momenteel niet besteden aan deelname aan een muzikale wedstrijd voor รฉรฉn dag en het bedrag houdt nog geen rekening met het selecteren van een kandidaat en een eventuele voorronde.

Het zag er even naar uit dat YLE een debuut op het junior Eurovisiesongfestival zou maken. In november stuurde de omroep een delegatie naar Nice om te bekijken hoe de wedstrijd verliep en hierop zijn keuze zou maken. Helaas is het dus een negatief antwoord geworden. Enkel in 2003 werd de wedstrijd uitgezonden op de omroep maar had geen hoge kijkcijfers. Sindsdien krijgen de Finnen de wedstrijd niet meer te zien op hun openbare omroep.

๐Ÿ“ท: EBU/Corinne Cumming

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.