Portugal stuurt The Black Mamba naar Rotterdam.

Portugal stuurt The Black Mamba naar Rotterdam.

Zopas kwam ook de vier uur durende finale van Festival da Canção 2021 tot een einde. Het werd een zeer spannende puntentelling maar uiteindelijk mag de groep The Black Mamba het land vertegenwoordigen.

Tijdens de finale van Festival da Canção 2021 traden tien kandidaten aan. Een vakjury (50%) en de kijkers (50%) beslisten samen wie het land mag vertegenwoordigen op het komende Eurovisiesongfestival.

Resultaten finale Festival da Canção 2021

  1. The Black Mamba – Love Is on My Side (20)
  2. Carolina Deslandes – Por um triz (20)
  3. NEEV – Dancing in the Stars (17)
  4. Sara Afonso – Contramão (13)
  5. Valéria – Na mais profunda saudade (10)
  6. Karetus & Romeu Bairos – Saudade (10)
  7. Joana Alegre – Joana do mar (09)
  8. EU.CLIDES – VOLTE-FACE (09)
  9. Pedro Gonçalves – Não vou ficar (05)
  10. Fábia Maia – Dia lindo (03)

Voor het eerst in jaren was een gelijkstand bij de kijkers tussen plaats 1 en 2. Hierdoor werden de resultaten van de halve finales erbij gehaald en zo werd beslist dat de groep The Black Mamba de winnaar van de avond werd.

The Black Mamba zal met Love Is on My Side de eerste Portugese inzending zijn die geen enkele zin in het Portugees zal zingen. Portugal neemt deel aan de tweede halve finale op donderdag 20 mei 2021.

Portugal op het Eurovisiesongfestival.

Portugal neemt sinds 1964 deel aan het Eurovisiesongfestival maar debuteerde slecht bij de allereerste editie met geen enkel punt. Het land behaalde meestal teleurstellende resultaten. In 2017 kon Salvador Sobral het Eurovisiesongfestival winnen met het nummer Amar pelos dois. Tijdens de vorige editie van het festival kon Conan Osíris de finale niet bereiken met Telemóveis. In 2020 kon Elisa Festival da Canção winnen met Medo de sentir, door het coronavirus kon ze haar land niet vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.