Polen kiest kandidaat intern.

Polen kiest kandidaat intern.

De Poolse omroep TVP heeft meer details bekend gemaakt over hun selectieprocedure voor het Eurovisiesongfestival 2022. Vanaf vandaag zijn de inschrijvingen open.

Geïnteresseerden kunnen zich tot 20 november aanmelden bij de omroep met hun liedje. Vanaf dan gaat er een vakjury aan de slag. Die vakjury bestaat uit vijf leden en zij bepalen hun top drie van alle inzendingen. De beste drie tot vijftien inzendingen gaan door naar de tweede ronde. In deze ronde geeft een andere vakjury alle inzendingen punten van 1 tot 10. De beste uit deze ronde wordt de winnaar en mag Polen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Italië. De resultaten van de interne selectieprocedure wordt verwacht begin januari.

Het is het tweede jaar op rij dat TVP een interne selectie houdt om te bepalen wie het land mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Met enig verschil dat vorig jaar geen inschrijfperiode was en TVP volledig intern koos voor RAFAL.

Polen op het Eurovisiesongfestival.

Polen debuteerde op het Eurovisiesongfestival in 1994. Het Poolse debuut zorgde meteen voor het beste resultaat van het land, namelijk een tweede plaats. Sinds 2018 slaagde Polen er niet meer in om de finale te bereiken. Rafał werd veertiende in de tweede halve finale met The ride.

Fotocredits: Andreas Putting (EBU) | Bron: eurowizja

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.