Nationale finale Una Voce Per San Marino voorgesteld.

Nationale finale Una Voce Per San Marino voorgesteld.

Deze ochtend stelde de San Marinese openbare omroep SMRTV tijdens een speciale uitzending hun plannen voor het Eurovisiesongfestival 2022.

De kleine omroep zal een grootste voorronde organiseren voor het festival. Via het programma Una Voce Per San Marino zal de kandidaat gekozen worden. De wedstrijd zal bestaan uit verschillende delen en zal een paar maand duren.

Net zoals het Sanremo Festival zal ook Una Voce Per San Marino met twee categorieën werken. De eerste categorie is I emergentie en zal bestaan uit opkomende artiesten en de tweede categorie zal bestaan uit I big, de gevestigde artiesten. Bij de eerste groep worden de kandidaten gekozen via een selectieprocedure. De artiesten uit de I big-groep worden intern geselecteerd.

In deze fases zal Una Voce Per San Marino verlopen:

  1. Inschrijfperiode: Vanaf vandaag en dat tot 8 januari kunnen opkomende artiesten zich aanmelden bij de omroep. Er wordt niet gekeken naar de nationaliteit. Inschrijvingen kunnen via www.unavocepersanmarino.com. Een vakjury beoordeeld alle inzendingen en zal dan beslissen wie doorgaat naar de tweede ronde.
  2. Academie & casting: De artiesten die positief bevonden zijn bij de inschrijving worden uitgenodigd in San Marino. Tijdens een sessie, tussen 13-19 december of 5-11 januari zullen de artiesten zich moeten bewijzen voor een vakjury. Deze vakjury zal maximaal 40 kandidaten selecteren voor de volgende ronde.
  3. Halve finale: SMRTV zal op vijf avonden (9-13 februari) 4 halve finales en een herkansingsronde organiseren in de Teatro Titano in San Marino City. Enkel de vakjury zal beslissen welke negen kandidaten doorgaan naar de grote finale.
  4. Finale: Vanuit het Teatro Nuovo, in Dogana zal de grote finale plaatsvinden op 19 februari. De negen finalisten van de I emergentie categorie worden aangevuld met negen artiesten uit de I big categorie. De 18 artiesten zullen live hun nummer brengen tijdens de uitzending. Een jury van experts zal bepalen wie het land mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Italië.

Alle regels van deze voorronde kan je hier herlezen.

San Marino op het Eurovisiesongfestival.

Het kleinste land dat deelneemt aan het Eurovisiesongfestival is San Marino. Het land nam in 2008 voor het eerst deel maar kon nooit echt goed scoren. In Rotterdam werd San Marino vertegenwoordigd door Senhit. Zij haalde met het nummer Adrenalina een 22e plaats in de finale.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.